Bucharest Gaming Week 2019, săptămâna dedicată industriei de gaming din România  - Daescu Bortun Olteanu
PR, Agentie, Daescu Bortun Olteanu
15924
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15924,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-14.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Bucharest Gaming Week 2019, săptămâna dedicată industriei de gaming din România 

Bucharest Gaming Week a dat startul unei noi ediții (4-10 noiembrie 2019) ce și-a propus să aducă împreună pasionați de esport, gameri și cei mai importanți dezvoltatori de jocuri din România. Bucharest Gaming Week a fost format din două componente principale, o serie de evenimente conexe dedicate industriei de game development care s-au desfășurat în perioada 4-8 noiembrie în diverse spații din București și evenimentul central, care a avut loc în weekend-ul 9-10 noiembrie și a adus împreună comunitatea de gaming la Palatul Parlamentului.

 

 

EVENIMENTE CONEXE:

 

EXPOZIȚIE DE ARTĂ DIN JOCURI VIDEO MADE IN ROMANIA (4 NOIEMBRIE)
Cea de-a treia ediție a Bucharest Gaming Week a fost inaugurată cu o nouă expoziție dedicată artei din jocurile video create în România. Evenimentul a avut scopul de a scoate în evidență talentul imens al artiștilor români și potențialul uriaș al game development-ului local. Vernisajul a avut loc luni, 4 noiembrie, de la ora 19:00, la Mezanin, Palatul Universul, str. Actor Ion Brezoianu nr. 23-25.

Publicul a putut admira 25 de lucrări realizate pentru jocuri românești de către artiștii Daniel Vijoi (AMC Games), Anca Beldie și Cristian Popa (Amber Studio), Adrian Cruceanu (Killhouse Games), Octavian Nica și Yanna Zosmer (Critique Gaming), Alexandru Purcărea (Liberty Field) și Olga Ciob (Alien Pixel Studios).

 

 

 

WORKSHOP DE GAME DESIGN CU LICEENI (4 NOIEMBRIE)
Elevii Liceului Teoretic Jean Monet din Capitală au vizitat sediul studioului de game development Amber și au aflat de ce este nevoie pentru a dezvolta jocuri și au fost provocați ca, împreună cu mentorii Amber, să gândească premizele unui joc video.

 

DEV.PLAY, CONFERINȚA INDUSTRIEI DE GAME DEVELOPMENT (7-8 NOIEMBRIE)
A patra ediție a Dev.Play, conferința anuală dedicată industriei producătoare de jocuri video, organizată de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor Români de Jocuri Video) a avut loc la Palatul Parlamentului, între 7 și 8 noiembrie 2019. Evenimentul a renunit personalități ale industriei recunoscute la nivel mondial într-o serie de talk-uri, workshop-uri și paneluri despre cele mai importante subiecte ale momentului. În premieră, Dev.Play a inițiat un track focalizat pe investiții în care venture capitalists din România și din lume au dezbătut cele mai eficiente metode pe care dezvoltatorii de jocuri români și din Europa de Est trebuie să le aplice pentru a atrage interesul investitorilor. Printre speakeri s-au numărat Michael Liebe (Kickstarter), Krzysztof Pachulski (Epic Games), Candace Thomas și Karen Soh (Blizzard Entertainement). Ubisoft Romania organizează pe 7 noiembrie un gameplay demo al jocului Watch Dogs: Legion, joc a fost lansat în primăvara lui 2020.

 

ZILELE GAMING PUB-URILOR (4-7 NOIEMBRIE)
Cele mai importante săli de jocuri din București au organizat evenimente pentru membrii comunității de gaming, prilej pentru aceștia să concureze în cadrul unor turnee și competiții dedicate pe 4-7 noiembrie de la ora 10:00. Sălile de jocuri implicate au fost: Nexus Gaming Pub (str. Tudor Vladimirescu 45), Aryo (Blvd. Unirii 19, bl. 4B), IDM (Splaiul Independentei 319), Discovery Arena (str. Elena Cuza 42) , Discovery Arena-Socului (str.Chisinau 6-8).

 

EXPERIENȚE DE REALITATE VIRTUALĂ LA GATEWAY VR (4-8 NOIEMBRIE)
Timp de cinci zile, participanții au avut ocazia să experimenteze universul captivant al realității virtuale prin intermediul unei multitudini de jocuri video: jocuri RPG precum Asgard Wrath sau Skyrim VR, jocuri în doi precum Creed și Arizona Sunshine și jocuri de tip escape rooms precum Ubisoft Escapes sau Tales of Escapes. Gateway VR se află pe Strada Lipscani 30-34, Diverta Lipscani, Etajul -1 și este deschis între orele 12:00-22:00.

 

ZONĂ PLAYSTATION LA MEGA MALL (4-7 NOIEMBRIE)
Mega Mall a găzduit la nivelul -1 (în proximitatea magazinului Media Galaxy) o zonă specială amenajată Playstation în care gamerii au putut juca Gran Turismo Sport și Concrete Genie (joc cu subtitrare în limba română) în VR și au putut concura în FIFA20 și MediEvil (joc cu subtitrare în limba română) pe console.

 

FINALA CAMPIONATULUI MONDIAL DE LEAGUE OF LEGENDS LA MOVIEPLEX CINEMA (10 NOIEMBRIE)
Finala Campionatului Mondial League of Legends s-a transmis direct de la Paris, pe 10 noiembrie 2019, de la ora 13:30. La campionat au participat 24 de echipe din 13 ligi regionale ce au luptat pentru cel mai prestigios trofeu din istoria legendarului joc League of Legends.

 

CONFERINȚĂ DESPRE EVENIMENTELE DE GAMING DIN ROMANIA ÎN 2020 (5 NOIEMBRIE)
PR România împreună cu Dăescu Borțun Olteanu și Level up, organizatorii Bucharest Gaming Week, au organizat o întâlnire dedicată industriei de comunicare, în cadrul căreia au anunțat ce oportunități există în anul 2020, în România, prin prisma evenimentelor de gaming. Evenimentul a avut loc la The Institute, pe 5 noiembrie, de la ora 18:00.

WORKSHOP YOUTUBE ROMANIA DEDICAT CREATORILOR DE CONȚINUT (8 NOIEMBRIE)
Workshop-ul a avut rolul de a îi ajuta pe creatorii de conținut aflați la început de drum să ducă la un nou nivel conținutul pe care îl creeză pe canalele lor prin implementarea noilor funcții ale YouTube si prin mai buna înțelegere a publicului căruia i se adresează.

 

NOAPTEA ESPORTS LA INSTITUTUL FRANCEZ (10 NOIEMBRIE)
Institutul Francez din România lansează în premieră proiectul Diplomația Esports. În cadrul evenimentului, ce începe la ora 21:00, vor exista confruntări de League of Legends între echipe profesioniste esports românești și echipe esports franco-române.

 

EVENIMENTUL CENTRAL DE LA PALATUL PARLAMENTULUI (9-10 NOIEMBRIE)

EVENIMENTE SPECIALE

MECI DE FIFA ÎNTRE DINAMO ȘI CRAIOVA
La doar cinci zile de la derby-ul Ligii 1 dintre Craiova si Dinamo, cele două nume s-au reîntâlnit pentru un nou meci la București. A fost vorba de meciul din jocul FIFA20 dintre Andi Stoica, VFC Dinamo, si Dan Buzărnescu, Universitatea Craiova 1948.
Sâmbătă, 9 noiembrie, meciul de FIFA 20 dintre Dinamo și Craiova este, de la ora 11:00, evenimentul de deschidere al evenimentului central Bucharest Gaming Week 2019.

 

CONCURS DE COSPLAY LIGHTSPEED POWERED BY LOGITECH G
Pe scena mare a avut loc, sambătă, 9 noiembrie, o competiție care a adunat cele mai suprinzătoare costume inspirate de jocuri video, benzi desenate și anime-uri. Cosplayerii au intrat în pielea personajelor pentru a câștiga premiul cel mare, prezența la convenția Heroes Comic Con din Madrid (14 și 15 decembrie).

Câștigătoarea concursului a fost Anca Lenţa, cunoscută ca Crimson Fox Cosplay, a interpretat personajul Dark Confessor Paletress din universul Warcraft.

ANIVERSARE A 20 DE ANI DE COUNTER-STRIKE
În spațiul Counter-Strike 20 de ani by AOC Gaming, am celebrat 20 de ani de la nașterea unuia din cele mai reprezentative titluri din istoria jocurilor video. Am urmărit evoluția jocului de-a lungul anilor, gamerii putându-se juca chiar jocul original Counter-Strike 1.6 pe un PC retro – Intel Celeron 2.8GHz, Intel 82865G Graphic Controller 1G RAM.

 

JOCURI VIDEO NOI ROMANEȘTI
La booth-ul RGDA (Asociația dezvoltatorilor de jocuri video din România) au fost prezente studiouri indie din România, Danemarca, Brazilia, Ungaria, Bulgaria, Serbia și India care își vor prezenta creațiile: peste 20 de titluri de PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch și mobile. România este reprezentată de studiourile Alien Pixel Studios, Sand Sailor Studio, White Pond Games, Lowpoly Interactive, FearLand Team, Bearded Giant Games, Tiny Box Studio, Never Games, Interactive Stone, Edgeflow Studio și EvilStars Studio.

COMPETIȚII ESPORTS
Evenimentul central de la Palatul Parlamentului a adus turnee de esports precum Finalele ESL Southeast Europe Championships Counter-Strike: Global Offensive și Brawl Stars unde echipele Fate Esports si The Mighty Hungarians au castigat premii totale de 10.000 Euro. Noua competiție destinată jucătorilor non-profesioniști de Counter-Strike: Global Offensive, KFC Arena powered by Nexus Gaming, a oferit echipei câștigătoare, Rift Gaming, premiul de 3500 Euro. Finalele competițiilor s-au jucat pe scena mare a Bucharest Gaming Week.

CREATORI DE CONȚINUT
Tot în cadrul evenimentului principal a existat și o zonă dedicată creatorilor de conținut, unde comunitatea de gaming va putea să interacționeze cu youtuberi iubiți precum Creative Monkeyz, Lectură de la A la Z, Bercea, Gami (5GANG), Frații Munteanu, iRaphahell, Ovidiu “Ovvy” Pătrașcu, Bobospider, XCretzu, ZaSami, Jaxi, IceManLucky, EpicShorty, Werty și Mădălin.

 

COMPETIȚII LA BOOTH-URILE PARTENERILOR
Evenimentul central a reunit parteneri și expozanți precum Vodafone, George, KFC, TP-Link, Sprite, Lenovo, Philips OneBlade, Republic of Gamers, Activision Blizzard, Logitech, AOC Gaming, Playstation, Boosteroid, Red Bull. La fiecare dintre standurile partenerilor, participanții s-au bucurat de o multitudine de activități printre care se numără competiții și sesiuni de free to play care se concentrează pe jocuri precum Counter Strike: Global Offensive, Clash Royale, Rocket League, League of Legends, FIFA20, PlayerUnknowns Battleground, Fortnite, Gran Turismo, Mortal Kombat 11, Beat Saber, Spider Man, Call of Duty Modern Warfare și multe altele.

Bucharest Gaming Week este organizat de Gaming Week, Dăescu Borțun Olteanu, Level Up și 360 Revolution.

Photo credits BGW 2019: Alex Vlad, Daniel Robert Dinu, Alex Făsui